Danielle Pascal

Maatschappelijke thema's zijn niet altijd even eenvoudig om bespreekbaar te maken. En toch doe ik dat graag.

Zoals op aanvraag van Yarden en Humanitas lezingen geven over de impact van zelfdoding op de maatschappij én de impact van diezelfde maatschappij op de nabestaanden. 

De stem van jongeren (pubers nog) die het slachtoffer zijn van seksueel misbruik in hun verkering laat ik horen met het project "Omdat je van me houdt." Wat gebeurt er, hoe komt het en wat zijn de signalen. Hierover geef ik een TED-talk op 1 september a.s. in de Goudse Schouwburg. 

Het zijn pittige onderwerpen die liever niet besproken worden en toch alle aandacht verdienen. Omdat je, wanneer je de wereld een beetje mooier wilt maken, je juist de lelijke dingen aan moet kijken om te kunnen veranderen.

Ik neem je graag mee om jou met je eigen gedachten te laten spelen, het gesprek open en belangstellend aan te gaan en de wereld eens door andere ogen te bekijken. Dat alles vertelt kan worden wanneer je relativering en humor gebruikt, om dingen die te zwaar lijken toch bespreekbaar te maken.