Women Economic Forum Amsterdam 8 maart 2019 16:30-17:30 

About Danielle

Dagprogramma

 

 

 

Lezingen bij Het Inspiratiehuis op 8 december 2018 en 9 maart 2019 - Gouda

 

Ben jij wie je bent?

 

Heb jij jezelf deze vraag wel eens gesteld? Keek je in de spiegel en vroeg je je af
wie je daar nou eigenlijk zag?

“Ben jij wie je bent” is een levensvraag die je open, serieus én met humor kan
benaderen. Een logisch gevolg is de vraag “waarom doe je wat je doet”. Een
breinbreker. Want vaak doe je ook maar gewoon. Omdat je nou eenmaal zo bent.
En dan is de cirkel weer rond, want ben jij wie je bent?

Zin geven aan je bestaan begint met het in kaart brengen van wie je bent. Je eigen
identiteit vinden draagt weer bij aan de zin van je bestaan.

Ik verzorg 2 lezingen binnen het thema Identiteit & De Zin van het Bestaan. En laat ik daar nou veel over te vertellen hebben. In mijn praktijk sta ik in contact met mensen van 7 jaar tot 70+ en werk met hen aan vooral aan deze 2 vragen, “ben jij wie je bent?” en “waarom doe je wat je doet”. 

Heb je de lezing op 8 december gemist of ben je geweest en wil je nog een een verdieping? Op 9 maart 2019 kan je mijn lezing  bijwonen. 

Kaarten zijn te bestellen viahttps://hetkantoorvannu.nl/product/ben-jij-wie-je-bent/ 

*****

Lezing tijdens het MINI-VREDESFESTIVAL GOUDA op zaterdag 22 september 2018 om 14:30 uur.

 

In 2018 vieren we de Vredesweek in Gouda met een week lang activiteiten in en om Verzetsmuseum Zuid-Holland, midden in de binnenstad van Gouda.

De Vredesweek (15 september t/m 23 september) wordt georganiseerd door het Museum voor Vrede en Geweldloosheid.

Dit jaar staat het programma in het teken van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit: als iedereen beter in zijn vel zit, wordt de wereld een stuk vreedzamer!

 

Aanstaande zaterdag, 22 september, vindt het Mini-Vredesfestival plaats. Een dag vol activiteiten voor kinderen, workshops voor volwassenen, muziek, vrede, natuurlijk lekker eten & drinken en lezingen ter verdieping. 

 

En voor dat laatste ben ik gevraagd! Mijn TED-talk heeft indruk gemaakt op de organisatie waardoor zij bezoekers de unieke kans geven om in een intieme setting meer te weten te komen over het boeiende thema van mijn talk. Het uitbannen van misbruik, mishandeling en uitbuiting binnen relaties geeft een absoluut vreedzamer wereld. Hiervoor kunnen we starten bij tieners tijdens hun verkering. Daar gaan we met elkaar over in gesprek.

 

Ik zie je graag om 14:30 uur in het filmzaaltje (het tribunaal) van het Verzetsmuseum Zuid-Holland op Turfmarkt 30 te Gouda.

Toegang tot dit museum is gratis tijdens het Mini-Vredesfestival.  

Meer informatie vind je op: http://vredesweekgouda.nl/

 

*****

 

TEDxGOUDA in de GOUDSE SCHOUWBURG op zaterdag 1 september 2018

 

Omdat je van me houdt, behandel je me met respect!

 

Seksueel misbruik onder jongeren komt vaker voor dan we denken. Ze zijn intens verliefd. Ouders vinden het geweldig, vrienden en vriendinnen vinden het leuk. Tot ouders merken dat hun zoon of dochter verandert en zich afvragen of dit wel pubergedrag is. Ik krijg als therapeut deze jongeren in haar praktijk.

“Niemand denkt in eerste instantie aan seksueel misbruik. De puberteit is een periode waarin je jezelf, de liefde en seks gaat ontdekken. Als je gevraagd wordt om iets te doen wat je eigenlijk niet wilt, is de druk groot om het wel te doen. Want ‘Omdat je van me houdt, doe je dit toch?’ Doe je het niet, dan word je gechanteerd met roddels, een foto of filmpje op internet. Zo worden jongeren kapot gemaakt, gebroken. Je durft het niet tegen je ouders te zeggen en niemand weet het.”

Om meer bekendheid te geven aan dit probleem vertel ik tijdens mijn TED-talk een indringend verhaal. Welke signalen zijn er, hoe kun je het bespreekbaar maken? Maar vooral de boodschap overbrengen: Omdat je van me houdt, behandel je me met respect.’

   

 

   

*****

Yarden i.s.m. Humanitas - Verlies door zelfdoding: wat helpt jou verder? 

 

En weer dook iemand weg......

Kent u dat? Dat uw omgeving geen raad weet met uw verdriet om de zelfdoding van uw dierbare? Men steekt de straat over wanneer u aan komt lopen, of duikt in de supermarkt met het hoofd in het chips vak wanneer u dichterbij komt?

In navolging van het symposium van vorig jaar, waar ik uiteen heb mogen zetten hoeveel impact een zelfdoding heeft op de samenleving, ben ik op 10 april 2018 met nabestaanden ingaan op de reacties van de omgeving op zelfdoding. Reacties die variëren van gênant tot diep kwetsend, van ontkenning naar beschuldiging en meer. 

Hoe gaat zij hiermee om, kunnen zij erover praten, waar lopen ze tegenaan, wat hebben nabestaanden nodig, enzovoorts. Samen hebben we één en ander in kaart gebracht en elkaar mogelijkheden geboden die persoonlijk kunnen helpen met de wereld toch doorgaat.  

*****

Yarden - Symposium Zelfdoding? Praat erover!

 

Op 11 april 2017 heb ik op uitnodiging van Yarden twee interactieve lezingen mogen geven over zelfdoding als groeiend maatschappelijk probleem.

 

Ik heb uiteen mogen zetten hoeveel impact een zelfdoding heeft op de samenleving. Wie er allemaal mee te maken krijgen, hoe deze mensen hiermee omgaan, of ze erover kunnen praten, hoe men daarop reageert, waar tegenaan gelopen wordt, wat er nodig is, enzovoorts.

  

Het doel van deze avond was meer bewustwording creëren en uitnodigen tot meer begrip, contact, communicatie en het uit de taboesfeer halen van het thema zelfdoding. 

 

*****

Lezing organiseren?

 

Ik neem je graag mee om jou met je eigen gedachten te laten spelen, het gesprek open en belangstellend aan te gaan en de wereld eens door andere ogen te bekijken. Dat alles vertelt kan worden wanneer je relativering en humor gebruikt, om dingen die te zwaar lijken toch bespreekbaar te maken. 

Wil jij ervaren hoe dat kan? Kom dan naar een lezing of presentatie en laat je inspireren om zelf een lezing te organiseren over een onderwerp wat jou aanspreekt. Ik ontmoet je graag.

*****

Lezing gemist?

 

Wat jammer dat je er niet bij kon zijn op het moment dat de lezing gegeven werd.  

Op aanvraag geef ik die lezing graag nog een keer.

 

Wil je daar meer informatie over? Hiervoor hoef je alleen een berichtje te sturen via het contactformulier.

 

*****